0721 237 430 / 0724 546 093 / 021 794 5547 office@avocat4u.ro

Înregistrarea și litigiile domeniilor de internet

Înregistrarea unui nume de domeniu confera un simplu drept de folosinta asupra denumirii respective, iar nu un drept de proprietate sau un drept legal exclusiv similar drepturilor de proprietate intelectuala.

Dreptul de folosinta se exercita in general prin crearea unui site de intenet asociat numelui de domeniu respectiv.

Dezvoltarea internetului si cresterea popularitatii sale, au arata companiilor ca, avand un domeniu de internet care are acelasi nume cu cel al companiei sau cu unul dintre produsele sale, au facut primul pas important in pozitionarea lor in lumea virtuala.

Oferim servicii pentru inregistrarea domeniilor de internet, precum  si de apararea continutului site-urilor.

După verificarea disponibilității domeniului respectiv se procedează la înregistrarea acestuia. In cazul in care domeniul este detinut de catre o alta companie, clientul poate alege sa inregistreze un alt nume de domeniu sau poate face demersuri prin intermediul nostru pentru a obtine numele domeniului respectiv de la proprietarii actuali.

Va putem asista in negocieri, pentru a stabili conditiile de obtinere a domeniilor de internet.

Deasemenea, va putem reprezenta in instanta de judecata ori a instantelor arbitrale, in cazul in care aceasta optiune se dovedeste a fi cea eficienta.

Avem experienta in procedurile arbitrale in fata ARBITRATION AND MEDIATION CENTRE – de pe langa ORGANIZATIA MONDIALA DE PROPRIETATE INDUSTRIALA (WIPO), unde am asistat un numar insemnat de clienti, in cazuri privind renumite domeniu de internet.