Determinăm împreună cu dvs. starea de insolvenţă a firmei și propunem soluții juridice, precum:
- Prevenirea stării de insolvență. Concordatul preventiv si mandatul ad-hoc
- Reorganizarea si administrare judiciară
- Faliment si lichidare judiciară
- Lichidare voluntară
- Recuperarea creanțelor
- Administrarea special
Prevenirea stării de insolvenţă
În cazul în care sunteți în dificultate, fără a vă afla în stare de insolvență, este indicat să solicitați sprijinul pentru prevenirea stării de insolvență, în vederea continuării activității economice, prin:
- renegocierea directă a creanțelor cu creditorii dvs.
- numirea unui mandatar ad-hoc, existând astfel posibilitatea să se obțină re-eșalonări, reduceri de datorii, modificări/denunțare de contracte, restructurări/reduceri de personal;
- încheierea unui concordat preventiv, prin care se stabilesc măsuri de restructurare, modalități de finanțare și susținere a măsurilor de restructurare, etc.
Reorganizarea si administrare judiciară
- continuarea exploatării după deschiderea procedurii;
- depistarea cauzelor insolvenţei;
- analiza modului de conducere a activităţii curente a debitorului aflat în insolvenţă;
- redactarea planului de reorganizare și urmărirea implementării planului de reorganizare;
- analiza contractelor în curs de execuţie;
- modalităţi de valorificare a bunurilor;
- încheierea de tranzacţii;
Lichidarea voluntară
Procedura de lichidare amiabilă la iniţiativa şi sub controlul asociaţilor persoanei juridice este posibilă doar atunci cănd societatea nu are datorii către terți.
Asociaţii pot hotărî dizolvarea și lichidarea societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii.
Asociaţii pot hotărî şi asupra modului în care activele rămase după plata creditorilor vor fi împărţite între asociaţi.
În lipsa acordului asociaților privind împărţirea bunurilor, va fi urmată procedura lichidării judiciare.
Administrarea specială
După deschiderea procedurii insolvenţei, oferim servicii de consultanță și/sau reprezentare, în vederea reprezentării intereselor societății şi a acţionarilor/asociaţilor, în acțiuni dintre care exemplificăm:
- exprimarea intenţiei debitorului de a intra în procedura simplificată sau de reorganizare, conform unui plan;
- participarea, la judecarea acţiunilor deschise pentru anularea actelor frauduloase, a transferurilor cu caracter patrimonial, a unor operaţiuni comerciale încheiate de debitor;
- formularea de contestatii în cadrul procedurii insolvenţei;
- propunerea unui plan de reorganizare;
- administrarea activităţii debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar, după confirmarea planului;
- participarea la inventar după intrarea în faliment, primirea raportului final şi a bilanţului de închidere şi participarea la şedinta convocată pentru soluţionarea obiecţiunilor şi aprobarea raportului;
- primirea notificării închiderii procedurii și comunicarea acesteia clientului.
Dispunem de o echipă de profesionişti specializaţi în insolvenţă, care cunosc bine şi sunt capabili să înteleagă diferitele tipuri de contracte şi afaceri, oferind astfel asistenţă juridică de specialitate atât debitorilor cât şi creditorilor.
Deschiderea / contestarea sau încheierea procedurii insolvenţei
Asigurăm asistenţă şi îi reprezentăm pe clienţi în legatură cu introducerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă şi declararea insolvenţei debitorilor. În situaţia în care clienţii noştri fac obiectul unei cereri de insolvenţă introdusa de creditori, le oferim asistenţă juridică în vederea contestării cererii şi a evitării intrării în insolvenţă, sau a încheierii procedurii de insolvenţă.
Recuperarea datoriilor în cadrul procedurii de insolvenţă
Pe parcursul procedurii de insolvenţă, oferim clienţilor noştri (creditori) asistenţa juridică necesară în vederea declarării creanţelor la cererea lichidatorului şi a susţinerii acestora în caz de contestare.
Asistenţă pe parcursul procedurii de insolvenţă
Asistenţa oferită clientului presupune printre altele însoţirea clientului în orice fază a procedurii insolvenţei, oferirea de consultanţă cu privire la drepturile specifice şi evaluarea nivelului posibilul de implicare în derularea procedurii de insolvenţă. Asistăm şi reprezentăm clienţii la toate nivelurile şi pe lănga toate autorităţile competente.
Firmele care au dificultăţi financiare majore şi sunt în situaţia de incapacitate de plată trebuie să ceară intrarea în insolvenţă, pentru a se proteja de toate pretenţiile pe care creditorii le emit.
Societăţile ajung în stare de insolvenţă din diverse motive, precum căderea pieţei, fară nici un fel de vină din partea managementului, însă, din păcate, de cele mai multe ori, societăţile ajung în stare de insolvenţă din cauza unui management defectuos.
Din pacate in multe cazuri, insolvenţa este folosită de către unii creditori, cu scopul de a-şi recupera mai repede unele datorii.
Experienta noastra, acumulata in prestarea activitatilor specifice gestionarii procedurilor din domeniul insolventei comerciale a permis asigurarea unui nivel profesional remarcabil in domeniul de referinta.
Societatea beneficiaza de prestatiile unui colectiv de lucru compus din 10 persoane, precum si de colaborarea permanenta a unui grup de practicieni in insolventa, avocati, consilieri juridici si experti colaboratori, care au experienta practica indelungata.
Pentru fiecare proiect in parte, societatea desemneaza personal specializat, in functie de complexitatea si de volumul de munca necesar.
Scopul urmarit in gestionarea procedurilor aflate in portofoliu consta in diminuarea efectelor economice determinate de starea de insolventa, aplicarea unei strategii de lucru apta sa gestioneze situatiile de criza si sa accelereze procedurile economice si legale, astfel incat recuperarea creantelor sa fie rapida si integrala.
Servicii:
- Consultanta, asistenta juridica si reprezentare a debitorilor aflați in dificultate, fara a fi in stare de insolventa: redactarea cererii de numire a mandatarului ad-hoc in procedura concordatului preventiv; negocierea, elaborarea si realizarea concordatului preventiv;
- Concepere si completare cerere privind deschiderea procedurii de insolventa;
- Redactare cerere de inregistrare a creantelor in procedura insolventei;
- Redactare contestatie la tabelul preliminar/definitiv al creantelor;
- Redactare contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolventa;
- Asistenta juridica privind anularea actelor frauduloase;
- Acordarea asistentei juridice pe intreaga durata a procedurii insolventei in procedura reorganizarii judiciare si in procedura falimentului;
- Redactare cerere – privind actiunea de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere, culpabile de starea de insolventa a debitorului persoana juridica.
Datorita calitatii de practician in insolventa detinuta de avocatii nostrii si datorita aptitudinilor de negociere si conciliere, firma noastra va poate sustine afacerea in perioade dificile prin consultanta legala si financiara.